Redaktionelle systemer – Adobe InCopy

Redaktionelle systemer – Adobe InCopy

Adobe InCopy er et professionelt skrive- og redigeringsprogram, der kan integreres tæt med Adobe InDesign, således at tekstforfattere og redaktører kan skrive tekster, registrere ændringer og lave enkle layoutændringer i et dokument, mens designerne kan arbejde samtidigt på det samme dokument ved hjælp af InDesign – alt sammen uden at overskrive hinandens arbejde.

Form og formål: Vi har max. 4 deltagere pr. hold – giver max. indlæring.

På dette kursus gennemgår vi, hvordan du kan trække teksten fra InDesign til InCopy, hvor tekstforfatteren bearbejder, oversætter eller retter den indenfor den plads, der er afsat i layoutet. Når teksterne er skrevet/rettet opdateres den nye tekst automatisk i InDesign. Efter kurset vil du have en grundlæggende viden om, hvordan du selv kan opbygge og udvikle et effektivt redaktionelt system.

Klik på fanen nedenfor for at se kursusbeskrivelser. De angivne specifikationer er forslag til kursusindhold og skal betragtes som inspiration. I forbindelse med din tilmelding skal du udfylde et forudsætningsskema, hvor du blandt andet kan angive dine eventuelle ønsker til det konkrete kursusindhold og hvilke opgaver du skal løse til daglig. På den måde kan vi tilrettelægge et undervisningsforløb, der er tilpasset dine ønsker.

Kursusindhold

Kurset henvender sig til personer, der vil lave en effektiv arbejds­gang for delopgaver, der gør det muligt for tekstforfattere og skribenter at arbejde på dele af sider, opslag eller hele dokumenter parallelt med designere.

Kurset henvender sig til skribenter, redaktører, journalister og tekstforfattere. Det er nødvendigt med kendskab til grund­læggende Windows funktioner og tekstbehandling. På kurset arbejder vi med et samspil mellem Adobe InDesign og programmet Adobe InCopy, der vil lette arbejdet med tekstskrivning og redigering. I kurset indgår også opsætning af rammerne for et sådant samarbejde.

 • Overblik: Samspillet mellem Adobe InDesign og InCopy i et redaktionelt system. Det traditionelle linære system contra det parallelle system med InCopy og InDesign
 • Krav til udstyr: Delt File Server, krav til netværk og computere hos hhv. designere og skribenter, installation af software og fonte
 • Tjekke artikler ind og ud
 • Redigering og formattering af tekst i InCopy
 • Fodnoter tager nu højde for tekstombrydning og tekstrammers form
 • Farveprøvemapper gør det nemmere at administrere dine farveprøver
 • Få adgang til skrifttyper fra Typekit direkte fra skrifttypemenuen InCopy
  InCopy finder manglende Typekit-skrifttyper for dig og beder dig om at synkronisere dem
 • Værktøjerne i InCopy: Stavekontrol, ændre sprog, find og erstat, ordbøger
 • Korrektur- og samarbejdsværktøjer, autokorrektur
 • Arbejde med billeder i InCopy: Placering, Object menuen, placering af billeder
 • Arbejde med tabeller i InCopy: Placering af Word eller Excel tabeller
 • Opdatere design ændringer i InCopy, test
 • Opdatere redaktionelle ændringer i InCopy til InDesign, test

Kursusdatoer og bestilling

Dato (Start - Stop) Antal dage Niveau Sted Pris ex. moms  

Såfremt startdatoen ikke passer dig eller ikke er fastlagt til kurset, kan du interesse tilmelde dig her.

Ved at sende interesseformularen er du ikke tilmeldt et kursus. Vi kontakter dig, hvis vi også får henvendelser fra andre interesserede, så vi kan aftale kursusindhold, pris, sted osv.

Der er ingen planlagte kommende kurser!

Der er desværre ikke planlagt nogen kommende kurser til
"Redaktionelle systemer – Adobe InCopy" - men du er velkommen til at lave en interesse tilmelding.

Ved at sende interesseformularen er du ikke tilmeldt et kursus.

Vi kontakter dig, hvis vi også får henvendelser fra andre interesserede, så vi kan aftale kursusindhold, pris, sted osv.